Vaccicheck

De Vaccicheck is een test waarbij we een paar druppels bloed afnemen om te bepalen of er nog voldoende afweerstoffen aanwezig zijn tegen parvo, hondenziekte en besmettelijke leverziekte (HCC).
 
Al jaren is er is er een discussie of het wel nodig is om elk jaar de hond te vaccineren. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de cocktail vaccinatie niet meer jaarlijks nodig is. In onze kliniek vaccineren we al jaren de grote cocktail eens in de drie jaar. Uit nieuwe studies blijkt dat de bescherming soms nog langer aanhoudt, waardoor de hond nog goed beschermd is. Dit is te bepalen met behulp van de Vaccicheck. De vaccinatie tegen de Ziekte van Weil (leptospirose) dient nog wel jaarlijks gegeven te worden.
 
Voor wie is de Vaccicheck aan te raden?
  • elke hond, waarvan de eigenaar de hond niet onnodig wilt laten enten, maar wel goed beschermd wilt hebben
  • de hond die een allergische reactie op de vaccinatie heeft laten zien
  • de hond die een onbekende voorgeschiedenis heeft
  • de hond die ziek is of bijvoorbeeld een auto-immuunziekte heeft gehad
  • voor het opstellen van een indicidueel vaccinatieschema voor pups
  • als check bij honden van één jaar om te weten of er voldoende antilichamen zijjn aangemaakt
 
Hoe gaat de Vaccicheck in zijn werk?
U kunt een afspraak maken voor de Vaccicheck. Uw hond wordt lichamelijk helemaal nagekeken. Er worden daarna enkele druppels bloed afgenomen. We geven daarna de vaccinatie tegen de ziekte van Weil (Nobivac L4) en eventueel andere benodigde vaccinaties (zoals tegen de besmettelijke hondenhoest (voorheen Kennelhoest) en Rabies).
De Vaccicheck wordt ingezet en de uitslag wordt nog dezelfde dag doorgegeven. Als de afweer voldoende is, hoeft u pas het jaar erop weer terug te komen met uw hond. Is de bescherming onvoldoende, dan kunt u een afspraak maken voor de cocktail vaccinatie.
 
 
Wanneer kan gestart worden met de Vaccicheck?
  • Honden die 1 jaar zijn. Sommige honden hebben onvoldoende afweer opgebouwd tegen de 3 ziektes, waarop we kunnen testen.
  • Oudere honden, die volgens schema gevaccineerd zijn, kunnen vanaf 3 jaar leeftijd starten.
 
Wat zijn de kosten van de Vaccicheck?
De Vaccicheck inclusief bloedafname kost €46,55.
Het algehele gezondheidscontrole kost €38,95.
De kosten van de vaccinatie tegen de ziekte van Weil zijn €21,55.
In totaal is dit €107,05. Mocht de titer te laag zijn, dan kan een nieuwe afspraak gemaakt worden voor de cocktail en dat is kosteloos.